Zayıflama Çayları Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

2.262 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Kinoa bitkisi yetiştiriciliği günümüzde çok yaygınlaşan ve kolay yapılabilen bir tarım türüdür. Yüksek dağlık alanlardan deniz seviyesine kadar sıcak ve kuru, soğuk ve kuru, yağışlı, ılıman her türde iklime adapte olabilen ve kendine döllenen bir bitkidir. Bitkinin her yükseltiye uyum sağlayabilen farklı çeşitleri bulunmaktadır ve çimlendikten sonra ortalama -4, -6 derece soğuklara ve 35, 38 derece sıcaklara dayanabilir. Aynı zamanda her türlü toprakta yetişebilen bir bitki türüdür. Ancak en sevdiği toprak türü geçirgenlik oranı yüksek olan ve organik madde değerleri bakımından zengin olan topraklardır. Kinoa çayı bu tür topraklarda yetişen bu mucizevi bitkiden elde edilir.

Kinoa sipariş edebileceğiniz internet sitelerinde sevdiği türde topraklarda yetişen kinoalar ile yapılan kinoa satın alabilirsiniz. Bitki, aynı zamanda kurak ve tuzlu topraklarda da yetiştirilebilir. Ph değeri 4.5 ile 9.0 arasında olan tüm topraklarda yetişebilecek bir bitki türüdür. Söz konusu bitkinin diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi yetiştirilebilecek kinoa zayıflama birçok çeşidi bulunmaktadır. İki yüzden fazla tescilli çeşidi bulunan bitkinin, ülkemize en uygun türü yetişme süresi kısa olanıdır. Kısa sürede yetişen bu bitki türlerinin tarımı daha kolaydır. Ayrıca kendine döllenen bir bitki türü olduğu için tohumlarını yine kendi tarlanızdan temin edebilirsiniz. Ülkemizde üniversiteler de dahil olmak üzere tüm çiftçilerimiz bu yöntemle tohum elde ederler.

Bitkinin ekim zamanı ise toprak ısısının 5 ile 7 derece olduğu zamanlardır. Mart veya nisan ayında toprak gereken ısıya gelmektedir. Yüksek bölgeler için bu süre mayıs ayını bulabilmektedir. Ülkemizin güney bölgelerinde ise ekimi daha erken yapılmalıdır. Erken ekim sayesinde kinoa ile zayıflayanlar bitkisi ilkbahar yağışlarından daha iyi yararlanması sağlanır. Tarım sitelerindeki kinoa yorumlarında çiftçilerin bu yağışlarla bitkinin istediği su oranının sağlandığı yazılmıştır. Ekiminde bir diğer önemli unsur ise çiçeklenme dönemin de sıcakların 35 dereceyi geçmemesidir. Hasadı ise makineli hasada uygundur. Özellikle yağışlı dönemlerde tüm bitkiler hasat olgunluğuna aynı zamanda ulaşmayabilir. Kalan başakların hasat olgunluğuna ulaşmasını beklenmelidir. Biçerdöverle rahatlıkla biçilebilir. Ülkemizde normal şartlarda elde edilen ürün 400 kg/dk dir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık