Hafta Hafta Gebelik Takvimi Nasıl Kullanılır?

684 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Hesaplayıcıda belirlediğiniz hafta, sizin içinde bulunduğunuz gebelik haftasıdır.

Hafta bilgilerinizi almak için bir sonraki rakamın işaret ettiği haftaya gitmelisiniz (örnek: hamilelik haftanız 12+3 olarak hesaplandı ise 13. haftaya gidin).
Eğer Son Adet Tarihinizi girdiyseniz Takvim otomatik olarak gebelik hafta ve gününüzü hesaplayacak ve sizi gebelik haftanıza otomatik olarak götürecektir.

Ay hesabı yapıyorsanız bir ayın 30-31 gün, çoğunlukla bir ay olduğu var sayılan 4 haftanın ise 28 güne denk geldiğini unutmayın.

Video: Hamilelik ay olarak haftaya çevrilirken (veya tam tersi) hesaplamada nasıl bir yol izlenmelidir?

Haftalara göre hamilelik gelişimini, belirtileri, bebeğin boyunu ve kilosunu ultrason görüntüleri ve videolar eşliğinde anlatan bu sayfalar sizin gebelik dönemi konusunda eğitim görmenizi ve bilinçlenmenizi en iyi şekilde sağlamak amacıyla Dr. Kağan Kocatepe tarafından titizlikle, defalarca kontrolden geçirilerek hazırlanmıştır.

Gebelik 40 hafta devam eden bir süreçtir ve her biri yaklaşık üçer aydan oluşan toplam üç ayrı bölüme ayrılır. Trimester (trimester=latince üç ay) adı verilen bu bölümlerin her biri hamilelik döneminde birer dönüm noktasıdır.

İlk trimester, bebeğinizin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, sizin bedeninizin gebeliğe uyum sağladığı dönemdir.

İkinci trimester bebeğin organ gelişiminin hızla devam ettiği, sizin de gebeliğe tümüyle adapte olduğunuz dönemdir.

Üçüncü trimester ise doğuma yapılan hazırlıkların hızla devam ettiği bir dönemdir. Bebeğinizin akciğerlerinin olgunlaşması, sizin de fiziksel ve ruhsal olarak doğum eylemine hazırlanmanız bu dönemde gerçekleşir.

Haftalara göre gebelik takvimi ile bir gebeliğin haftalar içinde nasıl geliştiğini takip edebilirsiniz… Unutmamanız gereken en önemli nokta bu bilgilerin normal seyreden, tekil gebelikler için hazırlanmış olduğudur. Her gebelik ve gelişmekte olan her fetus kendine özgüdür.

Gebeliğinizin seyri ve bebeğinizin gelişimi sayfalarda yazılı olanlardan farklı olduğunda bu gebeliğinizde ve/veya bebeğinizde mutlaka normaldışı bir durumun varolduğunu göstermez. Bir gebeliğin normal seyredip seyretmediğini internet sayfaları değil, konunun uzmanı bir doktor yaptığı klinik muayene ve incelemeler sonunda söyleyebilir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık