1 Haftalık Müsli Diyeti

1.869 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Yaz geldi ancak hala fazla kilolarınız mı var? Çevrenizde müsli ile zayıflayanlar mı var? Ancak müsli ”nasıl yenir” ve ”nasıl hazırlanır” bilmiyor musunuz? Lezzetli bir diyet mi yapmak istiyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre!

Müsli Nedir?

Günlük hayatta tüketmemiz gereken tüm tahılların bir arada bulunduğu besine müsli denir. Kişinin damak zevkine göre hazırlanan bu besin, süt veya yoğurtla yenir.

Tahıllar birkaç işlemden geçtikten sonra karıştırılır ve bu besine müsli denir. Temel besini yulaf olan bu besin mısır gevreği, kuru meyve, kuruyemiş, taze meyve, süt ve yoğurtla hazırlanır.

Kişinin damak tadına göre hazırlanan bu besin vitamin ve mineral deposudur. Uzun süre tokluk hissiyatı sağladığından dolayı müsli diyetlerde sıklıkla tercih edilir.

Müslinin Faydaları Nelerdir?

Hem diyet yapanların hem de sağlıklı bir öğün geçirmek isteyenlerin ilk tercihi müsli! Vücudun ihtiyacı olan lifleri bir kasede almanız mümkün. Faydaları ise saymakla bitmez!

Temel besini yulaf olduğundan dolayı uzun süre tokluk hissiyatı verir. Tokluk hissiyatı müslinin içinde olan tahıllar ve lif çeşitliliği sayesinde sağlanır.
Tohumlar ve kuruyemişler sayesinde bağırsak sistemini düzenler. Bağışıklık güçlendirmek için bire birdir.
Kalp için oldukça zararlı olan kötü kolesterolü düşürmede yardımcı olur. Doğru porsiyon ve düzenli tüketim sayesinde kalp krizi riskini yaklaşık %30 azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Müslinin içerisindeki taze meyveler sayesinde bağırsaktaki karbonhidrat emiliminin azaltılmasında yardımcı rol oynar.
Lifler parçalandıktan sonra pankreasta insülin salgılanır.
Kan şekerinin birden düşüp yükselme riskini de azaltır.
Sindirim sistemi dostu olduğu için bağırsak sistemini düzene sokar.

Müsli Diyetinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Müsli diyetinde istediğiniz kadar kilo vermek için dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır.

Bunlardan ilki kahvaltıyı atlamamanızdır. Kahvaltıda yenen müsli, uzun süre tokluk hissiyatı sağlar ve sağlıksız besinlere yönelmenizi engeller.
Ana ve ara öğünler içeren bir diyet programı hazırlamanız gerekmektedir. Bu programda kullanılan müsli tüketim miktarına bağlı olarak zayıflama mümkündür.
Her gün 2-3 lt su tüketiminizi aksatmamalısınız.
Gazlı veya alkollü içeceklerden uzak durmalısınız.
Tatlı, cips benzeri abur cuburlardan uzak durmalısınız.
Müsli diyeti yaparken yürüyüşlerinizi aksatmamalısınız.

Müsli Diyet Listesi (1 Haftalık)

Müsli Diyetinde kahvaltıdan önce alkali su içmek oldukça önemlidir. ”Alkali Su Nerede Satılır” derseniz eczanelerden alkali damla temin edebilirsiniz.

Eğer evde yapmak istiyorsanız da 2 lt suya 1 tatlıl kaşığı kadar İngiliz karbonatı ekleyerek de elde edebilirsiniz. İngiliz karbonatı bulamazsanız limon da kullanabilirsiniz.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık