İki Öğün Beslenme Diyeti Nedir?

1.131 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Siz de son dönemlerde çok merak edilen ve sürekli gündeme düşen ”otofaji ne demek” diye merak ediyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz ve size kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını burada en açık bir biçimde vererek zayıflamak isteyenler için son derece özel bir seçenek sunacağız.

Otofaji Diyeti Nedir?

Sözcük anlamı olarak bakıldığında Otofaji antik Yunanca dilinden gelen bir sözcük olarak ”kendisini yemek” anlamına gelir.

Çok farklı alanlarda insanların karşısına çıkan bir kavramdır. Burada bahsi geçen olgu ise iki öğün yemek anlamındadır.

Böylece insanlar çok daha sağlıklı bir biçimde zayıflama şansına sahip olurlar. Bu kavramı oruç diyeti olarak da adlandırmak mümkündür.

Son dönemde çok fazla tercih edilen Dukan Birası Diyeti yazımıza da bakabilirsiniz.

Faydaları Nelerdir?

Şimdi biraz da iki öğün beslenerek uzun süre aç kalmak insana nasıl bir fayda sağlıyor sorusunun yanıtını vermek gerekir ise şu bilgilere uzmanların da dediği gibi yer verilebilir. Öncelikli olarak bu olgu bir yaşam biçimidir.

Kişinin zayıflamak için uygulayabileceği gibi en doğru yöntemler arasındadır. Burada şu hususa da dikkat çekmek gerekir ki 20 yaş ile 75 yaş arasında olan kişiler için eğer herhangi bir bu öğün atlama durumuna engel teşkil eden sorunları yoksa uygulanabilir.

Aç kalmak her zaman için vücudu kendine getiren detoks etkisi yaratan bir olgudur. Ayrıca vücudu çeşitli türden enfeksiyonlara karşı korur. Bu bağlamda aç kalmanın faydaları zarar görmüş hücrelerin temizlenmesi noktasında da son derece önemlidir.

Örnek Otofaji Diyet Listesi

Şimdi de örnek otofaji diyet listesi verelim dilerseniz. Bunu bu biçimde kendinize dilediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz.

Önce sabah kahvaltısı

1 adet yumurtadan yapılan sade omlet ya da haşlanmış yumurta
İçinde bol yeşil malzeme olan bir salata
1 kalın dilim türü size kalmış olan peynir
Zeytin

Gelelim akşam yemeğine

Dilediğiniz tarzda sevdiğiniz bir tas çorba
Kırmızı et, tavuk ya da balık tüm bunları günlük dönüşümlü yemek mümkün. Pişirme tekniği ise size kalmış durumdadır
Salata veya dilerseniz yoğurt

Bu iki ana öğün dışında aralarda uzman diyetisyenin önerdiği besin maddeleri rahatlıkla tüketilebilir. Örneğin ayran, kuruyemiş, yoğurt, muhtelif meyveler yenilenilir. Elbette yemek yemek dışında kişiler sağlıklı olan her türlü içeceği de bu süreçte tüketebilir.

4 Kolay Ara Öğün yazımızdan da ara öğünleri tercih edebilirsiniz.

Bir diyet uzmanı eşliğinde yapılması tavsiye edilir.

Otofaji Diyeti ile İlgili İpuçları

Oruç diyeti yapanlar başlangıçta zorlanıyor olsa sonrasında son derece memnun kalırlar. Yapılan yorumları incelediğimiz zaman bu diyeti uygulayan üzerlerinde olan stresi attıklarını da ifade ediyorlar.

Açlık sınırı burada 16 saattir. Üstüne asla geçilmemesi gerekir. Akşam yemeğinin ise uzmanların da önerdiği gibi en geç saat 20.00 de yenilmesi gerekir. Bol su içimi işin en temel püf noktasıdır.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık