Keto Diyeti Kimler Yapabilir? Sağlıklı Mıdır?
Ketojenik diyet, son dönemde herkes tarafından popüler hale gelmektedir. Üstelik bu diyeti uygulayan pek çok kişi de diyetin gerçekten işe yarar olduğunun farkına varmıştır. Adını ün yapmış olmasıyla diyete karşı merak her geçen gün daha fazla artmaya başlamıştır. Keto diyetini yapacak olan kişiler için asıl önemli konulardan biri de karbonhidrat içeren besinleri minimum seviyede tutmaya başlamanızdır. Google dünyasına bakıldığı zaman ise şüphesiz en çok aranılan kelimeler arasında keto diyetinin yer aldığını söylememiz gerekiyor. Üstelik ünlülerinde keto diyetini yaptıklarını fark etmiş olduk.
Pek çok ünlü Halle Berry ve Kourtney Kardashian gibi ketojenik diyete başvurmuştur. Keto diyeti bakıldığı zaman son dönemde oldukça popüler olduğunu görmekteyiz. Keto diyetinin özellikle kilo vermek adına tercih edilen önemli çözüm yollarından biri haline geldiğini söyleyebiliriz. Ketojenik diyette şüphesiz en çok önem verilmesi gereken konulardan biri de karbonhidreat alımlarının yüzde 10nu kesinlikle geçmemesi gerekiyor. Yüzde 20 protein seviyesini kapsarken aynı zamanda da yüzde 70 yağ kalmaktadır. Enerjiye sahip olmak adına da mutlaka protein alımına dikkat edilmelidir.
Ketojenik Diyeti Faydalı Mı?
Diyet yaparkende sağlığın olumsuz şekilde etki altına girmemesi gerekiyor. Bu yüzden dolayıdır ki kendi vücudunuzu tanıyarak beslenme şeklinizi planlamanız daha doğru olmaya başlayacaktır. Sağlıklı bir insana bakıldığı zaman daima ketosis modda devam etmesi, kilo verme etkisi üzerinde de önemli ölçüde bir zarar durumu teşkil edilmesine neden olabiliyor. Diyete ilk başlandığı zaman sağlık yönünden birtakım aksamalar söz konusu olabilir. Bunun altında yatan en önemli etkenlerden biri de vücudunuzun diyet programına tam manasıyla uyum sağlayamamasından kaynaklı bir durumdur. Uyum sağlamak adına daha fazla efor harcama gibi bir ihtiyaç içerisinde olmaya başlayacaktır. Bu durum keto diyeti içinde geçerli olduğundan dolayı diyete başlamadan önce bir uzman doktora danışmanız gerekiyor. Vücudunuz artık ihtiyaç duymuş olduğu enerjiyi artık glikoz yerine ketonlardan elde etmeye başlar hale gelecektir. Fakat gün geçtik sıra ise vücudunuz bu duruma daha fazla alışmaya başlar hale gelecektir.
Alıştık sıra da göstermiş olduğu olumsuz etkiler zaman içerisinde kendinden kaybolmaya başlar aşamaya gelecektir. Üstelik uzun süreli olarak spor yapmaya devam eden kişiler açısından bakıldığı zaman ise daha yüksek performans ortaya koymaya yardımcı olduğunu söylememiz mümkün.
Ketojenik Diyet Nasıl Uygulanır?
Ketojenik diyeti uygulayacak kişiler belirli bir düzen aşamasında devam etmesi gerekiyor. Ketojenik diyeti bir hafta boyunca uygulamalısınız. Hızlı sonuç verdirme konusunda başarılı olan ketojenik diyeti sizlerde istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. Fakat ketojenik diyeti uygularkende olmazsa olmazlar olduğunu söylememiz gerekir. Keto diyeti nasıl uygulanır diyen kişiler için en önemli ayrıntılardan biri de karbonhidrat içeren besinleri daha az tutarken, protein ağırlıklı besinlerin listede daha fazla yer almasını sağlamaktır. Ketojenik diyetle hedeflediğiniz kilolara en kısa süre içerisinde ulaşma başarısına sahip olacaksınız. Düşük karbonhidratlı besinlere sahip olduğundan dolayı doğal olarak yağ yakımı da bir hayli daha fazla hızlanmaya başlamış olacaktır. Uzun vadede spor yapan kişiler içinde ketojenik diyetin bir hayli fayda sağladığını söylemek isteriz.
Hızlı sonuç verdiren bir diyet olduğundan dolayı arzuladığınız kilolara en kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Bu diyetin en önemli özelliği karbonhidrat içeriğinin bir hayli düşük olmasıdır. Kesinlikle uzun süre sürdürülmesi mümkün olmayan bir diyet çeşidi olduğundan dolayı olabildiğince uzatmamanız da yarar var. Bol protein ağırlıklı şekilde besleneceğinizden dolayı açıklarınızı kapatmanızda mümkün olacaktır. Hastalıkların semptomplarının kapatılması konusunda da bir hayli destek sağlamış olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ketojenik diyet içinde kesinlikle sağlıksız gıdalara yer verilmez. Son zamanların en popüler diyetlerinden biri olarak uygulanacak süreyi ele aldığımızda 1 haftayı geçmemesi gerekiyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.